Kisteherautó bérlés és az ezzel kapcsolatos kérdések

 Kisteherautó bérlés kérdések és válaszok

Miértek és mikéntek - a kishaszongépjármű bérléssel kapcsolatosan      

Miért érdemes bérelnünk haszongépjárművet?

Elsősorban azért, mert nem feltétlenül szükséges a haszonjárművet megvásárolnunk, hanem amikor szükségünk van rá, akkor béreljük ki, adott időszakra vesszük igénybe. Gazdaságilag könnyedebb, mivel a kezdő tőkét nem kell előteremteni, ami a megvásárláshoz szükséges. A kisteherautó bérlés esetén mentesülünk a kötelező biztosítás költsége alól, cégautó esetében mentesülünk a cégadó alól is, és egyéb költségek alól. Ami még előny, haszongépjármű bérlése esetén, egyéni vállalkozó vagy cég tekintetében, hogy a bérlési költség elszámolható.

 kisteherautoberles.jpg

Mi még az előnye a bérlésnek?

Legfőként az, hogy költséghatékony, mivel a kaucióként elhelyezett összeg a bérleti idő leteltével visszajár, persze csak abban az esetben, ha szükséges a kaució letétele. Amitől igazán előnyös cégek vagy egyéni vállalkozók esetében, hogy semmilyen egyéb költség megfizetésével nem jár a bérlés, és a bérlési összeg elszámolható költség könyvelési szempontból. Amennyiben hosszú távú bérlési szerződés áll fent a haszongépjárműre, csökkenhet a napi bérleti költségi is, tehát a hosszú távú bérleti konstrukció még előnyösebb.

Még milyen előnyökkel szolgál a haszongépjármű bérlés?

A további előnyei abban rejlenek, hogy a fenntartási költség nem a bérlőt terheli, mivel nem a bérlő szervízeli a gépjárművet. Sőt ezzel a részével a bérlőnek nem is kell foglalkoznia, mert ez minden esetben a bérbeadó, tulajdonos feladata. Ennek értelmében, biztosak lehetünk benne, hogy megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművet használunk bérlőként. Amit még fontos megemlíteni az előnyök közt, hogy az évszakonkénti gumicserével járó nehézségek sem a bérlőt, hanem a tulajdonost terhelik.

Még további előnyök?

További előnyként említeném még meg, hogy a bérleti idő alatt a bérlőnek nem kell senkihez sem alkalmazkodnia, tehát az idejét saját maga oszthatja be, ráadásul ez idő alatt a saját gépjárműve a biztonságban lehet az őrzött parkoló területén.

Miért érdemes magányszemélyként haszongépjárművet bérelni?

Legfőként azért, mert minden szempontból költséghatékony megoldás. Fontos számba venni a feladatot, amiért szüksége van a haszongépjárműre, és a napi bérlési díjat, ezek függvényében eldöntheti, hogy megéri-e önnek. De elmondható, hogy az esetek többségében, mindenképpen megéri bérelni haszongépjárművet.